keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

last days in PNG

Olemme jättäneet hyvästit Papua-Uudelle-Guinealle ja siirtyneet hieman etelämpään, Australian Cairnsiin. Saimme tutustua kauttaaltaan Port Moresbyyn ja mainioihin ihmisiin koululta ja kirkolta. Emme sitten kuitenkaan päässeet koululle viimeisenä päivänä, mutta onneksi opettajat tulivat käymään meillä. Saimme antaa lapsille viemiset mukaan ja jättää hyvästit heille. Papua-Uusi-Guinea kaikessa erikoisuudessaan varmasti antaisi vielä enemmän jos pääsisi joskus highlandille, eli syvemmälle eri kyliin ja erilaisiin pieniin kulttuuriryhmiin. Meidän kenttä tällä kertaa oli Port Moresby, jossa näimme, koimme ja ajattelimme paljon - toivottavasti jotain myös annoimme.

Viimeisiä fiiliksiä kuvien muodossa Papuamatkan varrelta:

Rouvien heimotanssi ja -laulu
Kylä veden päällä

Mudman with his traditional hand made mask

Ihana Eeli-poika
Tyttö, jolta sain kuvassa näkyvän bliumin lahjaksi.
Läpsyt, jotka annoimme oikean puolen tytölle.
Joni halusi ostaa Raamatun ja merkkauskynät miehelle, johon tutustuimme. Raamattu on käänetty myös tok pisiniksi, mutta siitä kielestä ei kuulemma löydy kaikkia tarvittavia sanoja. Esimerkiksi sanaa "rakkaus" ei ole tok pisinissä.
Pienet pelailemassa pihalla
Viimeinen silmäys loppumattomiin vuoriin ja sademetsiin...
...jotka pian vaihtuivat aina niin ihmeelliseen värinäytelmään maapallon kääntäessä kylkeä.

Tähän lopetamme Papua-Uusi-Guinea-blogimme ja jatkamme jonkin aikaa Aussiseikkailuilla. Jättikiitos kaikille mukanaolleille, sivustaseuranneille, tykänneille, ei-tykänneille, kommentoineille ja ennen kaikkea esirukoilijoille. Nähdään kotimaassa! Olet rakas :)

Katja & Joni

2 kommenttia:

  1. Ihania ja mielenkiintoisia kuvia! Hyvää loppumatkaa!

    VastaaPoista
  2. Ihania , upeita kuvia! Siukkuja matkaan ausseihin. :)

    VastaaPoista