sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Hey, this is PNG

Pian saavuttuamme maahan opimme nopeasti kahden sanonnan merkityksen ”Hey, this is PNG” ja ”Random”. Tämä on maa, joka yhdessä hetkessä ihastuttaa kauneudellaan, mutta toisessa hetkessä näyttää sen surullisen ja ruman puolensa.

Noin viikko sitten istuin Kämppien ruokapöydän ääressä juomassa limpparia ja juttelemassa edellisessä postauksessa olevan tuoreen isän kanssa. Juttelimme menneestä, tulevasta ja tästä hetkestä. Edessäni istui mukava ja onnellisen oloinen nuori mies. Eilen istuin saman pöydän ääressä saman kaverin kanssa, mutta tunnelmat olivat toisenlaiset. Haimme eilen pojan pois slummista, koska pari päivää sitten hän oli joutunut mukaan tappeluun, jossa yksi mies kuoli, yksi mies joutui sairaalaan ja tämä -kutsutaan häntä vaikka Bruce Leeksi- hakattiin erittäin pahasti. Syy, miksi Bruce Lee hakattiin niin pahasti oli, että jengi, joka hyökkäsi pojan kimppuun oli erehtynyt henkilöstä. Edessäni istui nuori mies, jonka jalka ja kylkiluita on luultavasti murtunut, hampaita heiluu ja kasvot ovat turvonneet muodottomiksi.

Tämä on maa, jossa ihmiset ovat oppineet elämään hetkessä, koska seuraava hetki voi sisältää melkein mitä vain. Port Moresbyssa tapahtuu jatkuvasti kaikenlaista ja usein sellaista, jota ei osaa edes odottaa. Kaikkeen tähän paikalliset kuitenkin toteaa vain hyväntuulisesti ”Hey, this is PNG”.


-Jonppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti