perjantai 13. kesäkuuta 2014

vierailu slummissa ja slummilasten koulussa

Tänään on ollut vähän ristiriitainen päivä. Papua tuntuu vähän kotoisammalta, mutta saattaa olla, että emme voikaan jäädä kahdeksi kuukaudeksi tänne. Koulu jää kolmeksi viikoksi kesälomalle ja suomalaiset lähtevät täältä, joten ei ole välttämättä järkevää tai turvallista jäädä tänne kolmeksi viikoksi pyörimään keskenämme. Kahdestaan emme varmaan paljon uskalla tehdä ja jos emme voi koulussakaan olla, ei meillä ole oikeastaan tekemistä.

Päästiin tänään kuitenkin siis käymään slummikoulussa, jossa tulemme viettämään seuraavat kolme viikkoa. Lapset olivat ihania kiharapäitä, vähän ujoja aluksi, mutta uteliaita ja innostuneita uusista opettajista. Tutustuin 14-vuotiaaseen kiharahiuksiseen tyttöön, joka halusi kertoa elämästään ja kyseli kaikkea. Hän haluaisi 16- tai 18-vuotiaana matkustaa Australiaan tai Suomeen.


Lapset näyttivät meille koulupäivän jälkeen kotiansa, eli yhtä slummialuetta, joka on koulun vieressä. Maa oli täynnä lasinsiruja, punaisia sylkijälkiä huumaavasta pähkinästä, jota he pureskelevat ja roskia. Jopa partakoneen teriä löytyi koulun alueelta. Slummiin olisi vaarallista mennä muuten, mutta he tuntevat suomalaiset koulun perustajat, joten he jopa haluavat suojella heitä.

Väsähtänyt mamma bilumi-laukkunsa kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti