tiistai 10. kesäkuuta 2014

lentokenttäraportti

Istun Hong Kongin kentällä violeteilla kangaspäällysteillisillä tuoleilla masussa Starbucksin kielen polttanut Earl Grey ja täysjyväcroissant. Itämaista ruokaa ei vaan tee vellovassa olotilassa yhtään mieli pitkän pomputtelevan lennon ja parien kananuudeleiden jälkeen. Lentokentän ikkunasta näkyy Kiinan sumuisia vuoria, joista ainakin tietää olevansa kaukana kotoa.

Lentomatka on ollut rankka, vaikka sitä urakkaa on vasta puolet takana. Kello on Suomessa 6.30, täällä se on 11.30. Olemme matkustaneet vuorokauden. Viimeinen viikonloppu Suomessa oli ihana häähumuineen, mutta fyysistesti rankka monien peräkkäisten vähäisten yöunien vuoksi - verot peritään nyt kun nuokumme tuon tuosta, emmekä saa mistään rytmistä kiinni. Uni maittaisi lämpimässä pehmeässä hotellin vuoteessa, mutta vetoinen ja ahdas lentokoneen tuoli ei oikein tuudita uneen. En uskonut, että lentokentällä ja koneessa tulisi näin hyytävän kylmä ja tietenkin ilmastointi yhdistettynä pieniin yöuniin aiheuttaa vähintäänkin kurkkukipua, ellei flunssaa. Kylmyys on ollut ehkä isoin epämukavuustekijä tähän mennessä.

Kolmen-neljän tunnin viimeisten suomiunien jälkeen matkustimme Helsingistä Amsterdamiin noin 2,5 tuntia, jonka jälkeen odottelimme vaihtoa parisen tuntia. Hong Kongiin lensimme huimat 11,5 tuntia, joka tosin meni oudossa sumussa, tajuamatta kelloa tai vuorokauden aikaa. Cathay Pacific tuntuu laadukkaalta lentoyhtiöltä ja kuppinuudeleita ja snackseja saa tilata milloin tahansa. Ainoastaan henkilökunta tuntui välillä kopealta - tai ehkä se on joku virallisuus. Katsoin hyväksi havaitsemani leffat - Sammakko ja prinsessa sekä Nälkäpeli. Lonely Planetteja ei oikein tule lennoilla luettua, on vähän vellova olo, eikä jaksa kaivella ahdasta laukkua.

Pian nousemme toiseen pitkän matkan koneeseen kohti Australiaa, Brisbanea, jossa pitäisi jaksaa mynstätä 8 tuntia. Vähän jänskättää, että tutkitaanko Ausseissa kaikki lääkkeet ja reseptit, joita en saanut pyynnöistäni huolimatta työterveyshuollostani kuin suomeksi. Joskin, ehkä heitä ei perus-Buranat paljoa kiinnosta. Australiassa vietämme yön lentokentällä ja otamme viimeisen lennon, viimein Port Moresbyyn.

Seuraavan kerran sitten lähempänä viidakkoa :) Lisäilen tähän postaukseen kuvia, kun se teknisesti on mahdollista.

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti