tiistai 17. kesäkuuta 2014

update

Päivät alkavat sulautua toisiinsa. Pari päivää sitten kävimme Yacth Clubilla, joka oli ihan oma maailmansa toisen maailman sisällä. Port Moresby on sellainen kaupunki, jossa varallisuuserot näkyvät radikaalisti. Tämä oli överisti rikkaiden turistien paikka, johon olisi vaadittu kallis jäsenyys, mutta täällä pääsee kaikesta puhumalla. Pääsimme siis vierailemaan Clubille ihan vain selittämällä, että olemme täällä niin vähän aikaa. Clubille oli pukeutumissäännöt, joten ihan hikisimmissä ryysyissä emme olisi päässeet sisälle. Paikka oli tosin nopeasti nähty - veneitä ja jahteja peräjälkeen korallin, eksoottisten kalojen ja pikkurapujen täyttämässä merivedessä. Tuntui vähän oudolta käydä tuommoisessa luksuspaikassa slummien jälkeen, mutta vartioidulla alueella oli vapauttavaa saada kävellä hetki yksin ilman pelkoa ja saimme parit kivat kuvat napsittua. Aurinko paahtaa kuumasti aina kun pääsee ulos. Täällä palaisi varmasti hetkessä, jos voisi viettää aikaa ulkona.




Oma pieni morningtime momenttini (alhaalla). Olemme saaneet herätä monta kertaa kirjaimellisesti kukonlaulun aikaan, kun molempien puolen naapureiden kukot kiekuvat kilpaa kuudesta eteenpäin. Ikkunoista kuuluu muutenkin kaikki yön äänet, joihin tosin ei enää kiinnitä niin paljon huomioita

Sen sijaan olen alkanut kiinnittää huomoita omalaatuiseen hajuun, joka tulee siitä kun hikoilee päivän ja kun jatkuvasta tien laidoilla tapahtuvalla roskien poltosta tulviva savu jää hiuksiin. On ehkä rumasti sanottu, mutta se on paikallisten ominaishaju. Savu + hiki x monta viikkoa = not good.

Unirtymini on sekoittunut lahjakkaasti, mutta ihan hyvään suuntaan. Saatan mennä nukkumaan klo 20 ja herätä ihan liian aikaisin. Tuona aamuna hiippailin parvekkeelle katselemaan heräilevää naapurustoa ja lukemaan kirjaa raamatunkäännöstyöstä yhdessä Papua-Uuden-Guinean heimossa. Olen lukenut puoli kirjaa ja olen ihan ihmeissäni miten täällä onkin aikaa tehdä kaikkea tällaista. Ja miten nautin kirjan lukemisesta. Olisi aika hienoa päästä tuommoiseen eristäytyneeseen heimoon, mutta se ei taida turvallisuus(ja raha)syistä olla mahdollista.

Jostain vyörysi paksua savua aamulla. Joku tulipalo tai roskien poltto.
Lisää merkintöjä on tulossa. Harmittaa, kun ei ole mitään kuvanmuokkausohjelmaa, jolla saisi kuvia pienemmäksi. Sitten niiden lataaminen kestää ikuisuuden ja se vie kaikki bitit pre paid -netistä.

4 kommenttia:

  1. Vau, teijän matkaa on huikeeta seurata täältä käsin! Toivottavasti kaikki sujuu hyvin siellä, täällä rukoillaan paljon teijän puolesta. Hurjasti siunausta ja iso hali! :)
    - Julia K

    VastaaPoista
  2. kiitos päivityksestä! mukava lukea kuulumisia :) siunaan teitä <3

    VastaaPoista
  3. Terkut konffasta ja siunausta teille sinne! Huippuja postikorttikuvia <3

    VastaaPoista