maanantai 23. kesäkuuta 2014

turistointia Moresbyssa


Parlamenttitalo on ainoa varsinainen nähtävyyskohde Port Moresbyssa ja sekin on aussien rakentama. Kaikki tällaiset modernimmat putiikit tuntuvat aina vähän omituiselta koulun ja slummiretkien jälkeen. Pihat ovat siistejä, isoja ja tyhjiä. Olisi paljon antoisampaa, jos paikallisuus näkyisi tasaisesti jokapuolella, mutta käytännössä se taitaa olla mahdotonta. Täällä roskataan, sotketaan, poltellaan, hajotetaan ja ryöstellään ihan huvikseen.

Onneksi kävimme Parlamenttitalossa ohikulkumatkalla pari päivää sitten, koska pääministeri on nyt ilmeisesti pidätetty ja joutumassa nyt oikeuteen, josta on luvassa PNG:n tyyliin vähän mellakointia ja mielenosoituksia. Jotkut mellakoivat miehen puolesta, jotkut vastaan. Syy, miksi meidän ei kannata palloilla väärillä paikoilla huomenna tai ylihuomenna, on se, että pääministeri on joidenkin mukaan puoliksi valkoinen. Tämä on kuulemma riittävä syy siihen, että meidän autoa aletaan esimerkiksi kivittämään, jos joku huomaa, että kyydissä on valkoisia.


Pääsimme lauantaina seurakunnan naisten mukaan naisten päivälle vähän kauemmas keskustasta. Papuatyyliin luvattu klo 7.00 lähtöaika muuttui 9.20 ajaksi ja pakettiauton lavan päällä matkustaminen 8 hengen ahtaamaan henkilöautoon :D Huvitti myös se kun meitä pyydettiin mukaan, kukaan ei maininnut, että kyseessä on naisille suunnattu päivä ja Joni tuli tietenkin mukaan.

Naistenpäivä koostui 4 tunnin jumalanpalveluksesta, jossa kuulimme tok pisinin kielisiä saarnoja ja musiikkia.

Let us hug.
Asettelu kohdillaan.
I'm a dinosaur.

Sitten pääsimme vielä Port Moresbyn botanical gardeniin  ihailemasssa samoja eläimiä, papukaijoja, örvelöitä ja viidakkoa. Siellä oli vähän hankala saada kuvia kun se oli niin viidakkoinen paikka - tosi kiva sellainen :)



Vajaa viikko jäljellä tätä omalaatuista maata. Me jouduimme siis vaihtamaan paluulentolippumme paljon aikaisemmiksi, koska koulu pitää 3 viikon loman. Täällä ei olisi mitään järkeä olla kolmea viikkoa tyhjän panttina ja jopa paikalliset eivät suosittele meitä jäämään kahdestaan, samoin Fida suositteli meitä lähtemään. Paljon tässä on kyllä saanut ylittää omia rajoja ja mukavuusalueita ja paljon olemme oppineet. Jumala on puhunut monista jutuista ja jättänyt monia juttuja auki. Minusta tuntuu, että me emme ole osanneet antaa PNG:lle paljoa, mutta PNG on antanut paljon meille.

Olemme vähän ihmetelleet miksi suunnitelmat menivät näin pahasti uusiksi. Aikaisemmin lähteminen sisältää myös vähän pettymyksen tunteita ja toivomme, että emme aiheuta kenellekään muulle pettymystä tai harmitusta. Olemme todella kiitollisia kaikesta rukoustuesta ja taloudellisesta tuesta, joita olemme saaneet.

Lähdemme täältä Australiaan Cairnsiin ja koska olemme kuukauden aiemmin lähdössä, emme tiedä tarkalleen miten matkamme siellä menee.

Rukousaiheena se, että Jumala käyttäisi meitä viimeiset päivät täällä Papualla. Ja se, että Jonin nuha on siirtynyt minulle ja lisäksi mulla on joku ilkeä hammasvihlonta, jota ei ole koskaan ennen ollut. En tiedä mistä se johtuu, mutta toivottavasti menee ohi, koska en voi syödä tai juoda mitään kylmää.

1 kommentti:

  1. Hei kiva oli lukea teidän seikkailusta! Tsemppiä loppureissuun, asioilla on tapana järjestyä!!:)

    VastaaPoista